Zoek je een vloerenspecialist in Leiden?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Leiden

Plinten leggen in Leiden

Plinten geven een ruimte een verzorgde uitstraling. Ze dienen echter niet alleen een esthetisch doel. Plinten zijn vooral ook praktisch en beschermen de uiteinden van uw vloer en wand. Er zijn verschillende soorten plinten te onderscheiden. Het belangrijkste onderscheid is die tussen opstaande plinten, ook wel muurplinten of hoge plinten genoemd en liggende plinten, ook wel deklijsten genoemd. Bij de door ons aangedragen professional in Leiden leveren en leggen wij MDF plinten en massieve plinten van beide soorten.

Wat is een deklijst?

Deklijsten of liggende plinten zijn plinten die plat op de vloer liggen. Omdat deklijsten, net zoals de planken van de vloer, plat op de grond liggen, geven ze een ruimte een ruime uitstraling. Deklijsten zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Afhankelijk van de ruimte tussen de muur en de vloer en uw smaak kan er voor een bepaalde breedte gekozen worden.

Wat is een hoge plint

In tegenstelling tot een deklijst, die plat op de vloer ligt, staat een hoge plint tegen de muur op. Hoge plinten geven een chique uitstraling aan een ruimte. Dit komt omdat hoge plinten vaak in jaren ’30 woningen te vinden zijn en hier dus mee geassocieerd worden. De hoge plinten zorgen voor een sterk optisch effect; de ruimte lijkt er hoger door. Daarnaast hebben hoge plinten ook een praktisch voordeel. Ze beschermen de muur tegen vuil en beschadiging.

Hoe plinten leggen?

Het leggen en monteren van plinten is een belangrijk onderdeel van het leggen van een houten vloer. Omdat hout krimpt en uitzet onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid is een zorgvuldige montage erg belangrijk. Het monteren van plinten met montagekit is niet altijd afdoende. De plinten laten dan snel los. Doorgaans worden deklijsten dan ook vastgezet met koploze nagels. Hoge plinten worden vastgezet met pluggen en schroeven.

Plinten vervangen

Wilt u uw oude MDF plinten of massieve plinten vervangen? MDF plinten zijn gemaakt van geperste houtvezels. MDF plinten zorgen voor een strakke afwerking en zijn relatief goedkoop. Massieve plinten zijn iets duurder maar passen uiteraard volledig bij uw massief houten vloer. Plinten kunnen overigens in elke gewenste kleur geverfd worden. Dus of u nu witte plinten of bruine plinten nodig heeft, alles is mogelijk. Ook voor een complete vloer renovatie kunt u bij ons terecht? Vraag gerust naar de mogelijkheden door te bellen naar 0800 255 3733 of door het contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Leiden en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Leiden bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606