Zoek je een vloeren in Leiden?

Wij brengen u snel in contact met een vloeren die werkzaam is in Leiden

Plinten leggen in Leiden

Plinten geven een ruimte een verzorgde uitstraling. Ze dienen echter niet alleen een esthetisch doel. Plinten zijn vooral ook praktisch en beschermen de uiteinden van uw vloer en wand. Er zijn verschillende soorten plinten te onderscheiden. Het belangrijkste onderscheid is die tussen opstaande plinten, ook wel muurplinten of hoge plinten genoemd en liggende plinten, ook wel deklijsten genoemd. Bij de door ons aangedragen professional in Leiden leveren en leggen wij MDF plinten en massieve plinten van beide soorten.

Wat is een deklijst?

Deklijsten of liggende plinten zijn plinten die plat op de vloer liggen. Omdat deklijsten, net zoals de planken van de vloer, plat op de grond liggen, geven ze een ruimte een ruime uitstraling. Deklijsten zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Afhankelijk van de ruimte tussen de muur en de vloer en uw smaak kan er voor een bepaalde breedte gekozen worden.

Wat is een hoge plint

In tegenstelling tot een deklijst, die plat op de vloer ligt, staat een hoge plint tegen de muur op. Hoge plinten geven een chique uitstraling aan een ruimte. Dit komt omdat hoge plinten vaak in jaren ’30 woningen te vinden zijn en hier dus mee geassocieerd worden. De hoge plinten zorgen voor een sterk optisch effect; de ruimte lijkt er hoger door. Daarnaast hebben hoge plinten ook een praktisch voordeel. Ze beschermen de muur tegen vuil en beschadiging.

Hoe plinten leggen?

Het leggen en monteren van plinten is een belangrijk onderdeel van het leggen van een houten vloer. Omdat hout krimpt en uitzet onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid is een zorgvuldige montage erg belangrijk. Het monteren van plinten met montagekit is niet altijd afdoende. De plinten laten dan snel los. Doorgaans worden deklijsten dan ook vastgezet met koploze nagels. Hoge plinten worden vastgezet met pluggen en schroeven.

Plinten vervangen

Wilt u uw oude MDF plinten of massieve plinten vervangen? MDF plinten zijn gemaakt van geperste houtvezels. MDF plinten zorgen voor een strakke afwerking en zijn relatief goedkoop. Massieve plinten zijn iets duurder maar passen uiteraard volledig bij uw massief houten vloer. Plinten kunnen overigens in elke gewenste kleur geverfd worden. Dus of u nu witte plinten of bruine plinten nodig heeft, alles is mogelijk. Ook voor een complete vloer renovatie kunt u bij ons terecht? Vraag gerust naar de mogelijkheden door te bellen naar 085 - 106 1600 of door het contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag.

Service

Ons servicecenter helpt u op 7 dagen per week met advies, het vinden van de juiste vakman of informatie. Door de week van 8.30 – 17.00, op zaterdag van 9.00-16.00 en op zondag van 10.00-16.00 uur staan wij paraat om u kosteloos en geheel vrijblijvend te helpen met uw klus of wens.

Matchmaker

Onze medewerkers zoeken op basis van uw wens naar de daarvoor beschikbare vakmannen in uw regio. Wij helpen met advies, informatie en het tot stand brengen van het contact met de vakman op meerdere manieren. U maakt vervolgens zelf de afspraak met de vakman.

Werkgebied

De vakmannen zijn werkzaam in de stad, en in de regio. Dit betekent niet altijd dat men gevestigd is in de plaats.

Informeer vooraf bij de vakman over eventuele voorrijdkosten. U bent op voorhand geen kosten kwijt.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Allfree BV is exploitant van deze en meerdere vergelijkbare websites.
Wij voorzien op deze wijze al ruim 20 jaar professionals van werk in heel Nederland.
De informatie op de website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen onze uiterste best om de inhoud van deze website zorgvuldig bij te houden. Mochten er fouten op staan dan verzoeken wij u deze vriendelijk door te geven op info@allfree.nl, u kunt ook gratis bellen met ons servicecenter via 0800-Allfree (2553733)

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals onder vele beroepsgroepen. Onze servicecenter medewerkers zoeken voor u naar de dichtstbijzijnde beschikbare professional die ook daadwerkelijk de klus uit kan & wil voeren die u heeft. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak.
Ook voor een vloeren die werkzaam is in Leiden bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
info@allfree.nl
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606