Vloerenspecialist nodig in Leiden?

Plinten leggen in Leiden

Plinten geven een ruimte een verzorgde uitstraling. Ze dienen echter niet alleen een esthetisch doel. Plinten zijn vooral ook praktisch en beschermen de uiteinden van uw vloer en wand. Er zijn verschillende soorten plinten te onderscheiden. Het belangrijkste onderscheid is die tussen opstaande plinten, ook wel muurplinten of hoge plinten genoemd en liggende plinten, ook wel deklijsten genoemd. Bij De vakman in Leiden leveren en leggen wij MDF plinten en massieve plinten van beide soorten.

Wat is een deklijst?

Deklijsten of liggende plinten zijn plinten die plat op de vloer liggen. Omdat deklijsten, net zoals de planken van de vloer, plat op de grond liggen, geven ze een ruimte een ruime uitstraling. Deklijsten zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Afhankelijk van de ruimte tussen de muur en de vloer en uw smaak kan er voor een bepaalde breedte gekozen worden.

Wat is een hoge plint

In tegenstelling tot een deklijst, die plat op de vloer ligt, staat een hoge plint tegen de muur op. Hoge plinten geven een chique uitstraling aan een ruimte. Dit komt omdat hoge plinten vaak in jaren ’30 woningen te vinden zijn en hier dus mee geassocieerd worden. De hoge plinten zorgen voor een sterk optisch effect; de ruimte lijkt er hoger door. Daarnaast hebben hoge plinten ook een praktisch voordeel. Ze beschermen de muur tegen vuil en beschadiging.

Hoe plinten leggen?

Het leggen en monteren van plinten is een belangrijk onderdeel van het leggen van een houten vloer. Omdat hout krimpt en uitzet onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid is een zorgvuldige montage erg belangrijk. Het monteren van plinten met montagekit is niet altijd afdoende. De plinten laten dan snel los. Doorgaans worden deklijsten dan ook vastgezet met koploze nagels. Hoge plinten worden vastgezet met pluggen en schroeven.

Plinten vervangen

Wilt u uw oude MDF plinten of massieve plinten vervangen? MDF plinten zijn gemaakt van geperste houtvezels. MDF plinten zorgen voor een strakke afwerking en zijn relatief goedkoop. Massieve plinten zijn iets duurder maar passen uiteraard volledig bij uw massief houten vloer. Plinten kunnen overigens in elke gewenste kleur geverfd worden. Dus of u nu witte plinten of bruine plinten nodig heeft, alles is mogelijk. Ook voor een complete vloer renovatie kunt u bij ons terecht? Vraag gerust naar de mogelijkheden door te bellen naar 071 - 799 84 32 of door het contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Waarom Leiden Vloeren?

  • Deskundig advies
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Ook voor traprenovatie

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Vloeronderhoud
• Vloerrenovatie
• Vloeradvies
• Traprenovatie

Werkgebied

Hilversum, Amersfoort, Weesp, Aalsmeer, Utrecht, Woerden, Alphen aan den Rijn, Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Katwijk en omgeving

Hoofdvestiging